Reviews Nevermind

Inspirerend

Een boek wat je bijblijft. Prettig leesbaar en intrigerend. ‘T zet je tot nadenken en activeert je relativeringsknop. Als je je deze inzichten eigen kunt maken, realiseer je je dat het leven een stuk grappiger, luchtiger en liefdevoller is dan je dacht. Het zou geweldig zijn als deze inzichten op de basisschool een geintegreerd onderdeel waren van het systeem.

vrijheid

Paul Smit over NEVERMIND: “Prachtig verhaal over een ikje die tevergeefs bevrijding zoekt middels financiële onafhankelijkheid en daarbij verstrikt raakt in een ratrace. Wanneer het leven hem alles uit zijn handen slaat, ontstaat er overgave en vindt hij wat hij zocht: bevrijding.”

In het eerste deel vertelt Gerard Keizer over zijn opkomst en ondergang als vastgoed handelaar en zijn strijd, emoties, angst, verdriet en uiteindelijk het vinden van zijn vrijheid. In het tweede deel neemt hij je mee op een tocht door het bewustzijn. Een ontdekkingstocht via 8 inzichten die leiden tot een absoluut gevoel van vrijheid: een leven zonder angst voor verlies.

Wat een eye opener!

Normaal gesproken ben ik druk mijn week, maand en zelfs mijn jaar aan het vol plannen. Aan het dromen over de toekomst. Ik kan niet wachten tot ik mijn studie heb afgerond en een mooie carriere kan beginnen. Ik heb al tijden een ideaalbeeld in m’n hoofd. Na het lezen van Nevermind, een boek waar Gerard Keizer over zijn leven en zijn lessen in het leven schrijft, ben ik me wat bewuster geworden van leven in het NU! Dit boek heeft mij doen beseffen dat jij, ik en heel veel andere unieke, mooie mensen het leven moeilijker maken dan dat het eigenlijk is. Het is een boek dat (zoals hij zelf omschrijft) ”Down to earth” is en daarom heb ik het boek in korte tijd tot twee keer aan toe kunnen lezen en nog belangrijker: kunnen begrijpen. Bedankt voor het delen van je verhaal. Ik denk dat menig mens hier iets van kan leren!